Με μία λιτή τελετή αγιασμού ξεκίνησε και επίσημα εχθές (16/10) στη 1 το μεσημέρι, η παραγωγική περίοδος του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας.

Η “καμπάνια” θα διαρκέσει μόλις 15 ημέρες, διάστημα στο οποίο θα γίνει η κατεργασία περίπου 60.000 τόνων τεύτλων που υπολογίζεται ότι θα παραχθούν από τις 12.000 στρέμματα που καλλιεργήθηκαν όψιμα στην περιοχή.

“Η σημερινή μέρα είναι μια μεγάλη μέρα, μια μέρα που, θέλω να πιστεύω, θα γραφεί στην ιστορία της ΕΒΖ και του εργοστασίου της Ορεστιάδας”, ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους εργαζόμενους, ο διευθυντής του εργοστασίου, Παράσχος Παρασχούδης.

Ο κ. Παρασχούδης , σε κλίμα συγκίνησης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη “χαμένη” περυσινή χρονιά, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι το εργοστάσιο θα έχει μέλλον.

“Πέρυσι δεν ήμασταν εδώ. Μετά από πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων, ξαναβρισκόμαστε και έχουμε μέσα μας την ελπίδα ότι θα ξαναβρεθούμε και του χρόνου και για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σαράντα χρόνια πριν, μια άλλη γενιά εγκαινίαζε αυτό το εργοστάσιο. Εκείνη η γενιά, τέτοια μέρα, έκανε όνειρα. Θέλω να πιστεύω ότι και εμείς μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε όνειρα, σαν αυτά που έκανε εκείνη η γενιά…”, είπε ο διευθυντής του εργοστασίου.

Σήμερα στις 7 το πρωί ξεκινά η παραλαβή των τεύτλων, οι πρώτες ποσότητες των οποίων βρίσκονται ήδη μπροστά στην πύλη του ζαχαρουργείου.

Πηγή: ερτ

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: